Roddels uit Ouderkerk aan den IJssel

 • Wist u dat:

  Gerhard nu eindelijk het koor op de knieën heeft gekregen, de paniek was groot, iedereen werd verzocht te zoeken in alle mogelijke hoeken en gaten naar de stem van onze maestro. Maar helaas, niets gevonden, dus werd er gedirigeerd met gebarentaal, wat hem wonderwel goed af ging, zeker vroeger vaak naar “Hints” gekeken, hetgeen nu zijn vruchten heeft afgeworpen.

  Onze slagwerker een nieuw velletje heeft laten spannen. Sommige van de koorleden vroegen zich verbijsterd af: waar op of waar aan en of het geen pijn heeft gedaan. Koos hielp ons uit de droom, het was slechts bevestigd op zijn trommeltje, dus gelukkig niets ernstigs.

  Aad (Onnekink) zijn eigen vrieskist had meegenomen om zijn hoofd koel te houden, het valt ook niet mee om PR-man te zijn, van een groep “Stuurlozen”. Als de temperatuur minder warm is loopt hij al met een rood hoofd rond, laat staan bij de 37 graden van vanmiddag. Bovendien had hij ook nog zijn ijsmuts op zijn hoofd gezet, zou hij hebben gedacht dat dit verkoeling kon geven ?

  De andere Aad (de Held) zich nog steeds afvraagt wie al die roddels heeft geschreven, een ding is dus nu zeker: hij dus NIET. Maar wat niet is, kan altijd nog komen, dus pak de pen en schrijf een “stukkie”

  Jan Crama een nieuw koordje heeft besteld voor zijn klokkenspel. Wij hebben een eigen touwslager en knopendeskundige binnen onze gelederen, dus even de maat genomen, kleurtje uitgekozen en knopen maar, is Koos Maagendans ook weer een paar avonden zoet.

  Onze nieuwe gitarist Peter van der Tak, het nu al geregeld heeft, om een eigen muziekstandaard te hebben, voorzien van zijn naam. Is ons in al die jaren niet gelukt. Nu we het toch over muziekstandaards hebben, misschien een goed idee om voor onze dirigent een nieuwe aan te schaffen. Zijn gouden exemplaar heeft bijna de geest gegeven, is vanmiddag twee keer in elkaar gestort, slijtage, warmte of ondeskundig gebruik ?

  Vanwege de warmte werd er geadviseerd om geen, of zo min mogelijk alcoholische dranken te nuttigen, hetgeen ons als koor wel een beetje zwaar op de maag is gevallen. Maar hulde, wij hebben ons er aan gehouden. In plaats van 6 glazen bier, hebben wij er per persoon slechts 5 gedronken. Sommigen werden zelfs gespot met een glas ice tea.

  Helaas viel Rob Mastwijk buiten de boot, voor de zoveelste keer had hij weer eens te diep in het glaasje gekeken, “All for me Grog” werd een dronkemanslied, maar het publiek stond voor hem op de banken en genoot met volle teugen.

  Onze man uit Groningen (Roel) nu eindelijk de tekst van zijn solo uit het hoofd had geleerd en hij dit vandaag voor het eerst aan de dankbare toehoorders heeft gedemonstreerd.
  Was ons Groningse boertje vanochtend vroeg al teut omdat hij viel of is hij gewoon gestruikeld.

  Wimpie de Fotograaf weer mooie en ontroerende plaatjes heeft geschoten, die te vinden zijn op onze website.

  Jan Zonneveld steekpenningen bij zich heeft, kan niet anders, gezien het feit dat hij zijn bestelbus altijd op de mooiste plekken heeft staan en dicht bij de optredens, terwijl de leden kilometers moeten lopen om hun bolide kwijt te kunnen.

  Onze scheepskapel zich danig heeft geweerd en geen last van de warmte scheen te hebben. Hun muziek vond gretig de weg naar het enthousiaste publiek, dat in extase werd gebracht. Hulde mannen, nu mogen jullie een glaasje nemen.

  Wim z,n leesteken apostrof ook wel genoemd allocutie, dat dan weer een toespraak is b.v. door de Paus! Ik hoop wel dat jullie het nog kunnen volgen?

  Peter, ja van die trekkast, het eigenlijk niet zo raar vond dat die roddelaar er ape ding van gemaakt heeft.

  Bram bij de DrieMaasStede wel heel snel boos werd. Maar het moet gezegd worden, hij had geen 10 tellen nodig, met 3 was het al over!!
  Diezelfde Bram z’n Engels weer aan het ophalen is?? In eens stond hij Ouderkerk aan den IJssel weer in de achterste rij!

  In Ouderkerk aan den IJssel div. Stuurloze met korte broek optraden, er wordt gefluisterd dat het echt geen gezicht was al die oude zeemansbenen!!!!!

  Roel gevallen is over een brandslang, het halve koor nodig was om hem weer overeind te helpen? Wat goede tips uit de kombuis, voeten goed optillen, of anders een rollator ????

  Er gezocht is naar Gerhard zijn stem! Wist u de hij met vakantie is geweest naar Griekenland, hij heeft toch niet op een van die pleinen staan schreeuwen? ja of nee tegen Europa !!!!!!

  Is het jullie opgevallen dat Arnold, je weet wel die altijd met vrouwen op de foto wil, zaterdag geen succes had bij de vrouwen. Zou dat door die korte broek gekomen zijn?
  Een tip voor Arnold, trek voortaan een lange broek aan, dan vinden de dames je “misschien” weer sexy.

  Er zijn nieuwe andere mans-eindjes aan de bel gezet door Koos Maagendans. Koos kan goed knopen, zou hij van de “Blauwe Knoop”zijn? Dit moet toch wel in het bestuur besproken worden in het bestuur met al die innemers.

  Wisten jullie al dat Stuurloos afgelopen zaterdag in zijn speciale “jubileum-outfit” naar Ouderkerk is gekomen om het internationale optreden bij de IJsselmannen extra kleur te geven.

  Groetjes tot de volgende roddel .

 • Gerhard met "Hints"

  Gerhard met “Hints”

  Koos met zijn nieuwe velletje.

  Koos met zijn nieuwe velletje.

  Roel, ons Groninger boertje.

  Roel, ons Groninger boertje.

  Blauwe knoop