Roddel week 21

 • Roddel week 21. Wist u dat:

  • Onze dirigent bij de laatste repetitieavond totaal de weg kwijt was bij het bekende lied “Pay me my money down”, hij wist niet meer wat links of rechts was bij het inzetten van het refrein. Het is net als bij de televisie, dus voor de kijkers (lees Stuurlozen) eerst met de linkerhand wijzen naar de rechter koorleden en dan met de rechterhand naar de linker koorleden. Snapt u het nog ? Hij kan beter een kopje koffie nemen voor aanvang van de repetitie, blijft hij alles scherp zien en wij ook.
  • Jan Zonneveld 50 jaar gelukkig getrouwd is met zijn Nel, mocht daarom als cadeautje een lied uitkiezen. Het werd nummer 84: “Vaarwel mij liefste”, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Met tranen in de ogen heeft hij dit prachtig gezongen lied aangehoord, prevelend dat deze keuze niet te letterlijk moest worden genomen, dus Nel geen zorgen, hij blijft je trouw tot in lengte van dagen.
  • Arnold S. een nieuw helikoptertje heeft gekregen voor zijn solo optreden bij het lied “de schipbreukeling”. Hij moet nog wel goed oefenen met zijn ratel, want gisteren leek het wel of het helikoptertje af en toe motorstoring had, zal wel aan de zwaartekracht hebben gelegen. Als kind zo blij was hij wel met zijn nieuwe speeltje, hij wist van geen ophouden, tot groot verdriet van de overige koorleden, die pijn in de oren kregen en daags er na naar de oorarts moesten.
  • Roel eindelijk zijn zin heeft, na maanden van intensief oefenen in de badkamer, gaat hij nu op de solotoer met: “Als de zuidwester loeit”. Bovendien is zijn Gronings dialect nog goed te verstaan ook, zelfs voor een Vlaardinger en nu maar hopen dat hij niet echt ontdekt wordt, want de transfermarkt voor zangers is in deze periode open en wij kunnen en willen hem niet missen.
  • Henk van Rij niet meer is te houden en bij zijn solo optreden dwars door het koor aan het marcheren is om ieder koorknaapje op te peppen om tot grote hoogte te komen, wat dat dan ook mogen betekenen.
  • Onze drummer moeite had om wakker te blijven en de brandblusser als hoofdkussen gebruikte. Zingen wij zo slaapverwekkend ????
  • Martin diep in zijn buidel heeft moeten tasten, hij is jarig geweest en dat heeft hem een aardige duit gekost. Een rondje voor alle Stuurlozen, als hij er maar niet wakker van heeft gelegen, want dan houdt hij zijn Ans ook uit de slaap.
  • Piet weer in de Ierse pub is geweest van een zekere O’Connel. We hebben hem als een dolle stier zien rondhuppelen, met een meid aan zijn ene arm en de fles whiskey in de andere. Wilt u weten hoe het verder met hem is afgelopen: kom naar hem luisteren, alleen voor mensen met stalen zenuwen, dus luister en huiver.
  • Janny een lootje mocht trekken uit de hoge hoed van Koos, voor het volgende slachtoffer voor diens rubriek: “Te gast bij”. En wat denk je, ze trok haar eigen Arnoldje, als dat geen doorgestoken kaart is …….of zouden die twee elkaar zo goed aanvoelen, dat ze haar partner zelfs met lootjes blindelings weet te vinden. De wonderen zijn de wereld niet uit, of toch te veel naar Jomanda gekeken?

  Tot de volgende roddel.