Roddel week 16

Wist u dat:
Week 16

 •  Wij bij enkele nummers ons verzekerd hebben van echte “dansmariekes”, t.w. Cees Damen & Fred Maas, zij zullen acte de présence geven, nadat voor hen passende kleding is gevonden, hetgeen beslist niet mee zal vallen, gezien het postuur van beide dames. De kledingcommissie, onder leiding van Roel Klap, zal zich hierover het hoofd buigen.
 • Wij een nieuwe trompettist in de gelederen hebben. Kosten nog moeite zijn gespaard om hem binnen te slepen, dit om nummers als “La bella Lola” een beter Mexicaans tintje te geven. Het wonderlijke is wel dat hij de trompet niet aan de mond zet, maar op zijn buik heeft hangen.
 • Wij nog iemand van het conservatorium hebben aangetrokken, die als solist zal optreden, met een zeer moeilijk te bespelen percussie-instrument, in de volksmond “de ratel” genoemd. Wij zijn blij en trots dat hij onze scheepskapel is komen versterken.
 • Enkele koorleden van sigaren, whiskey en vooral wilde wijven houden. Ze zijn er dan ook stapelgek van geworden.
 • Onze kok kampt met een probleem: nu de zon weer is gaan schijnen, is zijn hoest en gerochel ineens een stuk minder geworden, zodat hij ons eten niet meer kan aanlengen met opgehaald slijm. Wat zal hij nu verzinnen om zijn overbekende “captains dinner” smakelijk te maken, al met al de bemanning is het spuug zat. We houden u op de hoogte. Er wordt gesuggereerd dat hij Sonja Bakker mee aan boord heeft genomen, dat zullen wat roddels in de kombuis gaan opleveren.
 • Blonde Arie, na vele jaren weer is gesignaleerd op Katendrecht. De tekst van lied nummer 13 zal derhalve door de muziekcommissie moeten worden aangepast.
 • De laatste roddel betreffende Arnold S. volkomen uit de lucht is gegrepen. Hij heeft alleen ons oudste bemanningslid naar zijn plaats binnen het koor geholpen, zodat hij niet zou struikelen over de diverse kabels, die daar door onze geluidsman waren neer gelegd. Dit alles binnen het kader van de mantelzorg binnen ons koor. Dus geen zorgen over de geaardheid van de snor, alhoewel …………………????
 • Cees André niet tot twee kan tellen. Dat bleek tijdens de repetitie van afgelopen dinsdagavond. Hij wees onze dirigent er op, dat een bepaald refrein 2x gezongen diende te worden, hetgeen ook was uitgevoerd door de koorleden. Helaas was dit onze Cees ontgaan. Hij is hard toe aan vakantie.
 • Jan Crama problemen heeft om de bel op tijd te laten luiden. Na deze week veel geoefend te hebben, klonk het vanmiddag tijdens ons optreden in de sporthal Margriet, grandioos. De aanwezigen waren diep geroerd, getuige het enthousiaste applaus, wat hem ten deel viel. Het bekende lied “Als de klok van Arnemuiden”, ooit gezongen door Max van Praag, zal nu weer regelmatig ten gehore worden gebracht, dankzij de inzet van ons Ketelbinkie.
 • Wij vanmiddag een grandioos optreden hebben gehad in sporthal Margriet te Schiedam voor zorgorganisatie Tzorg. De ruimte werd d.m.v. een zware geluidsdichte wand gehalveerd, zodat het talrijke publiek, zich niet verloren waande in de immens grote hal. Al na enkele nummers brachten de mannen, opgezweept door dirigent John Boere,  het publiek in extase. Sommigen van hen wilden op de banken gaan staan om ons toe te juichen, maar gezien de leeftijd, werd dit door Tzorg sterk afgeraden. Fred Maas bracht een nieuwe versie van “De schipbreukeling” ten gehore, hetgeen een verademing bleek te zijn, wat kan die man er een draai aangeven.
 • Het bekende lied “Drunken Sailor” nog nooit zo krachtig had geklonken, nu de mannen van de tweede rij, hun collega’s op de voorste rij, ondersteunen met het mee zingen van de eerste regel van elk couplet. Het was om kippenvel van te krijgen. De collegialiteit bij onze mannen is groot, nooit te beroerd om een ander bij te staan, waarvan akte.
 • Dat Roel zeer teleurgesteld was dat de Zuidwester vandaag niet heeft geloeid, terwijl het wel geprogrammeerd was. Hij daarom na afloop, bij terugkeer op het Sibeliusplein, al vroeg de file verkoos, boven het gezellig napraten aan de bar. Hij verliet ons met de mededeling dat hij voor het eten moest zorgen. Zou hij nu al onder de plak zitten ????Arnold
 • Het is Arnold de laatste keer niet zo goed bevallen om samen met een man (onze Henk) op de foto te gaan. Hij heeft toch weer voor het vrouwelijk geslacht gekozen.
 • Hebt u de fotoreportage van ons optreden in de Margriethal goed bekeken. En bent U daar iets bij opgevallen ” NEE “
  Dan het volgende het bestuur heeft besloten om voortaan twee secondanten (twee bestuursleden) mee te laten lopen waar Arnold S. zich bevindt. Zodat hij de dames wel mag vragen om met hem op de foto te gaan maar verdere intimidatie achter wegen te laten. En mocht hij toch te vergaan dan gaan deze secondanten mee op de foto.
 • Bemanningsleden zoals u weet vergaderd de scheepsraad éénmaal per maand en dan worden er belangrijke besluiten genomen.
  Voor de volgende vergadering wil de scheepsraad het volgende besluit nemen. Het is gebleken dat sommige bemanningsleden zich niet zelfstandig kunnen aankleden, DAT VINDT DE SCHEEPSRAAD EEN ZORGELIJKE ZAAK. De raad wil daarom het volgende besluit nemen. Hij die zijn veters niet kan strikken of hij die zijn rode nek zakdoek niet kan oprollen. Om deze bemanningsleden terug te sturen naar de kleuterklas van de scheepvaartschool. Mocht u het met dit besluit niet mee eens zijn dan horen wij dat graag in de volgend Roddel 

 Tot de volgende roddel!