Roddel week 15

Wist u dat,
Week 15.Henk Jansen

 • Henk Jansen  is ons oudste zanger is. Hij zou met zijn 75e jaar stoppen met zingen, maar onder druk van ons allen is hij gebleven. Tot onze verbazing  is zijn solo lied de “Houten poot” verwijderd uit het repertoire. Nu pakken ze bij Stuurloos ook de oudjes alles af. Henk je kan nu wel stoppen, is het de regering niet, dan is het wel Stuurloos.
 • Afgelopen zaterdag, bij ons eerste jubileum optreden, bijna de aldaar gevestigde Albert Heijn moest worden ontruimd.
  Dit omdat tijdens de pauze, na ons eerste optreden, plotsklaps in de kantine het alarm afging. Zaten we net lekker aan de koffie, om weer wat op temperatuur te komen, gebeurt dit. Iedereen zocht waar het alarm vandaan kwam, helaas niets gevonden. Tot op eens een van onze koorknaapjes tot de conclusie kwam dat hij net een nieuwe telefoon had en dat het angstaanjagende geluid wel erg dicht bij vandaan kwam. Dus was het euvel nu snel opgelost. Het was zijn telefoon ………………….met het schaamrood op de kaken verliet hij het pand om zich vol overgave op het tweede optreden te storten.
 • Het een prima idee is om geen alcoholische dranken meer te schenken tijdens een optreden. De meeste Stuurlozen zijn dan na het zingen zo uitgedroogd en dorstig,  dat ze niet weten, hoe snel ze moeten helpen om de boel in Jan zijn bolderkar te laden om daarna te helpen lossen op het Sibeliusplein, want na afloop staat de drank immers boven op hen te wachten. Nog nooit zoveel mannen gezien die de handen uit de mouwen staken, zelfs sommige vrouwen werden gecharterd om hun steentje bij te dragen.  Was dit een tip van Gerhard, geen drank in de pauzes ? In ieder geval, wat de reden ook was, mannen en vrouwen, bedankt. Vele handen maken licht werk, bleek ook nu weer.
 • Ook u een stukje mag schrijven voor deze rubriek. Hoe meer inzendingen, des te leuker onze webmaster het vind. Heeft hij tenminste wat om handen en wij weer wat om te lezen. Probeer eens om een leuke anekdote of roddel aan het papier toe te vertrouwen, ik weet zeker dat jullie het kunnen.
 • Wist u dat een van onze leden dacht, dat we geen dames in het koor hadden, een pakje aan had wat op een dameskostuum leek, schattig.
  Aan boord van een schip ik zo’n pak nog nooit heb gezien.
  Of misschien aan boord van het schip van de Rotterdammer die zich later de “Prince van Lignac” liet noemen, wat zat daar aan boord van dat schip ook allemaal weer?
 • Wist u dat Aad.O. de krantenknipsels met nieuws over Stuurloos  per e-mail naar onze mannen buitengaats verstuurd.
  En wat blijkt, van ons laatste optreden in het Hof van Spaland heeft het ook in diverse buitengaatse Scheepsjournaals gestaan.DSC_0286
 • Want wat blijkt als er geen vrouwen in de buurt van Arnold.S zijn, dat hij dan vreemd gaat met een van onze mannelijke bemanningsleden.
  U zijt gewaarschuwd.

  Groetjes, tot de volgende roddel.