De Zwaaiert

DSC_0441van: De Zwaaiert

Na een vakantieperiode waarbij iedereen weer tot rust kon komen was er de eerste repetitie.

Deze avond werd gelijk gebruikt om de nieuwe geluidsinstallatie uit te testen, en wat een succes was dit. De geluidsmannen hadden hun best gedaan, en wat een verschil. Vooral ook omdat we nu in het bezit zijn van monitoren waarbij de muzikanten apart te horen zijn. Hopelijk zijn we kraakjes en piepjes kwijt en kan er weer volop, zowel door het koor als de solisten, voluit gezongen worden.

Deze avond was ook gelijk de repetitieavond voor ons optreden in Breskens. Ervaring aldaar hadden we al een keer opgedaan, echter vorig jaar wonnen we net niet. Na de opmerkingen van de jury van vorig jaar, dit jaar ten harte genomen, was er een leuk en gevarieerd repertoire gemaakt waarbij we goed voor de dag konden komen.

De mannen, en onze vaste trouwe aanhang , vroeg in de bus……en in de regen op naar de zon in Breskens.

Na een goede ontvangst, koffie, kijken en luisteren naar de andere koren in een gezellig klein centrum met een zonovergoten braderie, was het om 14:00 eindelijk  de beurt aan de STUURLOZEN.

Alles liep gesmeerd…….Wout ging eerst de geluidsmannen nog een beetje porren, om toch een nog wat betere geluidskwaliteit te krijgen, en toen gingen we van start.

EN HOE…..!!

Vanaf de eerste tel tot het laatste nummer, de vis werd duur betaald, liep het ECHT gesmeerd.

Er werd gezongen, gedanst, en het publiek genoot met volle teugen. Vooral het laatste nummer werd door een hoop mensen als bijzonder ervaren, er waren er zelfs bij die met kippenvel op de armen stonden te luisteren, dus dat zegt nogal wat…..

Niets anders dan LOF LOF LOF voor het koor, en uiteraard ook voor onze muzikanten, die allen met veel moed en verve speelden en zongen.

Een biertje verdiend en na een samenzang, wat ook veel indruk maakte op de koren en publiek, de prijsuitreiking.

Er was gekeken en geluisterd door de jury, er werden punten gegeven voor zang/muziek/variatie en entertainment.

Nou U begrijpt het al, er was 1 koor wat aan alle kwaliteiten voldeed…..dat was Stuurloos, en……deze wonnen dan ook de eerste prijs.

Mannen een geweldig leuk, en goed begin van een nieuw seizoen

en……….nogmaals gefeliciteerd met deze prestatie!!!

Kijk hier voor de foto’s.

Posted in: