De Dirigent

Optreden in Middelharnis, Zaterdag 2 juni 2012

Van de Dirigent:

DE BOOT IS VOL.

Gezien de weersverwachting koud en misschien wat regen stonden we al in het heerlijke zonnetje te kijken naar de bus.
Ja, die stond al te popelen om weg te rijden. Met chauffeur Mousa die al een keer eerder onze chauffeur is geweest, was komen aanrijden met een zo goed als nieuwe bus. Niet zo’n grote want we waren maar met een kleine groep en gingen goed gemutst op weg naar Middelharnis.

Het is geen wereldreis dus binnen de korstte keren waren we daar waar we zijn moesten…. op de DIEK.

Na de ontvangst door onzen gastvereniging en het in ontvangst nemen van een lunchpakket gingen we eerst maar eens aan de koffie. Hierna met de koren gezamenlijk aan de wandeling over de Diek richting ponton in de haven.

Ter plaatste gekomen een leuke binnenhaven met een leuke braderie en een ponton(netje)in de haven. Al aardig druk met bezoekers en na het opstellen van ons koor eerst nog even wat gerommel met de geluidsinstallatie.
Toen konden wij als eerste los. En ik moet zeggen we gingen ook los. Ondanks het geringe aantal zangers, helaas een “hoop afzeggingen” hebben we weer laten zien wie we zijn. Het optreden duurde per blok 25 minuten en hebben ons beste beentje voorgezet.

Elk koor kwam zo 3 keer op die dag aan de beurt en tussendoor konden wij genieten van het mooie weer en leuke omgeving rond de haven.

Ook de plaatselijke horeca deed goede zaken en een aantal hadden vaste post ingenomen bij cafee LA BETAU recht tegenover het ponton(netje) waar we werden bediend door een zeer goed gemutste jongedame die het ontzettend naar haar zin had met onze aanwezigheid. Dit hebben wij haar beloond door tijdens een optreden haar toe te zingen.

Als laatste van die dag hadden we nog een samenzang met alle koren op het ponton(netje), en tijdens het opstellen van de koren werd er geroepen “de boot is vol”. Bleek dat het ponton(netje) niet berekend was op zoveel mensen en al aardig aan het zakken was en ook al begon over te hellen. Ik zag al visioenen voor me van de Titanic en besloot toch maar met een aantal anderen op de kant te gaan staan, was toch wel wat veiliger. Het laatste liedje van de samenzang werd ook nog ingekort want de veiligheid van de mensen kwam in het geding en er waren geen duikers in het water, mocht het eventueel misgaan.

Al met al een geslaagde dag en weer heeft ons koor hun visitekaartje achtergelaten wat ook wel bleek na afloop met de complimenten van diverse mensen over ons koor.

Als laatste wil ik Rien bedanken die ondanks zijn handicap die hij had opgelopen, en onderdrukte met medicijnen, toch had besloten om mee te gaan met het risico van …

Dit is de ware spirit, complimenten.

 

Posted in: