Stuurloos wint Shanty-festival

De jaarlijkse Koninginnedag-festiviteiten in Bussum, waar elk jaar ruim 60.000 bezoekers op afkomen, werd dit jaar voor de 2e keer opgeluisterd met een groot shanty-festival. Vanaf vijf podia in het centrum van Bussum centrum brachten elf bekende koren, afkomstig uit heel Nederland, zeemans- en shantyliederen ten gehore. Mede dankzij de goede organisatie en het droge weer genoot het publiek met volle teugen.

foto_home03_gr

Het festival startte rond het middaguur en werd afgesloten met de prijsuitreiking. Aan het eind van de middag maakte de vakjury bekend welk koor als beste uit de bus kwam. Er werd gelet op directie, zangkwaliteit, muzikale begeleiding en uitstraling. De jury was unaniem van mening dat er maar één koor de beste was en wel STUURLOOS. Totaal verbouwereerd ontving dirigent Henk de Zeeuw uit handen van de burgemeester van Bussum de prachtige en felbegeerde wisseltrofee “Het Gouden Zeemanskeeltje”, alsmede een verkleind exemplaar voor in de vitrine, waarna de middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle koren temidden van de duizenden toeschouwers. STUURLOOS was ingevallen voor de winnaar van vorig jaar, het Eelder shantykoor, omdat dit koor helaas is opgeheven. Nooit hebben wij gedacht in aanmerking te komen voor een prijs, laat staan de prijs voor het beste koor. Meedoen is voor ons belangrijker dan winnen. Maar nu we dan toch de prijs hebben gewonnen zijn we apetrots.

Foto’s

Hieronder ziet u foto’s van ons optreden op het Shanty-festival in Bussum op 30 april 2008, waar wij er vandoor gingen met de eerste prijs. Klik op de foto’s voor een vergroting.

Posted in: